Ble kastet inn i krevende ryddejobb

interimleder offentlig sektor interim norge

Ble kastet inn i krevende ryddejobb: -Steinhardt, men også fantastisk

Av og til er det nødvendig med en leder utenfra – som kun er der for å «rydde opp» i en avgrenset periode.

Når en administrerende direktør går av på dagen og umiddelbart etterlater seg et stort gap i virksomheten, er behovet for å få en operativ ressurs raskt på plass stort.

Dette er en klassisk problemstilling vi i Interim Norge møter i vår hverdag. Da dette skjedde i et stort statlig foretak – satte de raskt i gang prosessen med ny lederrekruttering. I tillegg valgte styret å hente inn anbud fra flere aktører på interimledelse.

– Uten det betydelige nettverk Interim Norge representerer både på kunde- og kandidatsiden hadde jeg ikke kommet inn i dette. Det ble mitt andre interimoppdrag gjennom selskapet, sier Stein Terje Dahl.

– God tilrettelegging samt oppfølging av både meg og oppdragsgiver underveis er årsaken til at jeg er trygg på nettopp Interim Norge, fortsetter han.

Raskt på plass

Fra Stein Terje Dahl ble kontaktet av Interim Norge til han var på plass som administrerende direktør hos statsforetaket, gikk det under en uke.

– Det ble sendte ut informasjon om oppdraget i Interim Norge sitt nettverk en tirsdag, onsdag ble fire kandidater kalt inn til en samtaler, torsdag ble jeg intervjuet, fredag skrev vi under tilbudet og mandag var jeg på plass ved selskapets hovedkontor, forteller Dahl.

Oppdraget var lokalisert til Trøndelag. Dette gjorde at Dahl, som til vanlig er bosatt på Jessheim i Oslo, måtte omstille seg raskt. Heldigvis gikk prosessen med å finne et sted å bo smertefritt da han er oppvokst i området. Dermed grep han muligheten til å tilbringe litt tid sammen med moren – og bodde midlertidig i sitt barndomshjem under oppdraget.

Lang erfaring fra offentlig sektor

Stein Terje Dahl er en av interimlederne i Interim Norges database som har solid lang ledererfaring. Han er utdannet i Forsvaret, og har blant annet gått Forsvarets linje på Idrettshøyskolen, Hærens Krigsskole, Hærens Stabsskole og Internasjonal NATO-skole i Tyskland. Etter å blant annet ha vært sjef for fallskjermjegerne midt på 80-tallet, avsluttet han sine 13 år i Forsvaret som en av sjefene i Forsvarets spesialkommando.

I ettertid ble han headhuntet til SAS, hvor han har hatt en rekke ulike jobber i 20 år. Blant annet var han prosjektleder for ny hovedflyplass på Gardermoen. Dahl var også sentral i sammenslåingen av SAS og Braathens Safe, har jobbet fem år i Widerøe og var med å starte flyselskapet FlyViking i 2016. I september 2017 startet han som interimleder på heltid.

– Jeg ville bli interimleder fordi jeg liker å starte med helt blanke ark og bygge opp og få til noe. Jeg synes særlig analyseprosesser med alle sine utfordringer er veldig spennende, sier Dahl.

Arbeidet som interimleder i et statsforetak ga ingen rom for overlapping eller særlig tid til forberedelser. Det var viktig å skape ro i organisasjonen og drive godt lederskap fra dag én, i tillegg til den daglige driften av selskapet.

– Jeg sjekket litt rundt på nettet, lyttet til styret og gikk i gang med å utøve lederskap. Det resulterte i en analysefase hvor jeg satt fokus på «Hvor er vi og hvor bør vi være?». Deretter ble snøballen rullet i gang med vekt på samtaler med de ansatte samt strukturering av tiltak, samarbeidsformer og lignende, sier Dahl.

Fantastisk og steinhardt

Samtaler med departementene, rapporteringer og styremøter preget hverdagen som interimleder.

– Vi hadde hele 15 styremøter det første halvåret, så det gikk mye tid til forberedelser, i tillegg til det å være til stede for de ansatte. Jeg reiste også en del rundt i landet hvor selskapet var representert, sier Dahl. Han bruker både ord som «fantastisk» og «steinhardt» når han skal beskrive hvordan det har vært å gå inn som interimleder i statsforetaket.

– Et svært spennende prosjekt som ytterligere har bidratt til å inspirere og gi meg energi. Nå gleder jeg meg til neste oppdrag fra Interim Norge, avslutter Stein Terje Dahl.

Dahl er i dag General Manager hos Menzies Aviation , Ground Services, OSL.

Her kan du lese mer om interimledelse

management for hire

Velg stilling og få svar umiddelbart

Vi leverer relevant kandidat innen 7-10 dager.

Artikkelen er skrevet av

Interim Norge logo favicon Apple retina

Interim Norge AS har lang erfaring med management for hire og interimledelse i Norge. Vi leverer en ny toppleder innen 10 dager. Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne på telefon: (+47) 951 16 398 eller fyll ut skjema for en uforpliktende samtale.

Søk på Interim Norge

Trenger du en midlertidig leder?

Vi leverer en toppleder innen 10 dager.
Ta kontakt for en uforpliktende samtale.