Interimledelse i startups

startups interimleder

Lederstøtte i start- og scale-ups

Er du en entreprenør i oppstartsfasen med liten organisasjon og ser at du etter hvert har fått behov for lederkompetanse på et eller flere områder?

Finne riktige personer når man skal skalere en start-up

Det kan være vanskelig å finne riktige personer når man skal skalere en start-up, og særlig skummelt å gjøre faste ansettelser i en tidlig fase av en virksomhets liv. Da kan interimledelse (ofte litt upresist kalt management for hire) være et godt alternativ. Vi i Interim Norge har over 20 års erfaring med å leie ut erfarne, midlertidige ledere, og har tidligere hjulpet oppstarts- og skaleringsbedrifter med kompetanse som har vært av stor betydning for deres videre utvikling.

Hva er en interimleder?

En interimleder er en fleksibel, rimelig måte å bringe inn kunnskap og ferdigheter du trenger for å lede virksomheten din (eller gi deg lederstøtte på et område du mangler). Kontrakten trenger ikke nødvendigvis være på heltid. De kan hjelpe deg med å utvikle og veilede deg i riktig retning. Enten det er hjelp til salg, markedsføring, økonomi og regulatoriske forhold. Eller kanskje daglig drifts- og HR-rådgivning. Her er det å bruke en interimleder en rask og enkel måte å skaffe lederkompetansen du trenger på.

Hvordan kan jeg finne en passende midlertidig leder?

Ta kontakt med et selskap som er spesialisert på å leie ut midlertidige ledere – en såkalt ISP (Interim Service Provider). Møt dem personlig og gi en tilstrekkelig detaljert beskrivelse av dine behov, slik at de raskt får tydelig oppfatning av målene dine og relevante tidsfrister. Dette vil også sikre at kandidatutvelgelsen passer for teamet og bedriftskulturen.

Administrere en interimleder

Det som er det unike med erfarne interimledere er at de er selvgående. Er det satt klare spesifikasjoner på hva interimlederen skal gjøre, vil vedkommende utføre og rapportere tilbake til deg på avtalte perioder. Du kan konsentrere deg om dine egne oppgaver, og trenger ikke å bruke tid på å administrere og implementere en «ny medarbeider».

Til slutt bør du også være forberedt på at din midlertidige leder kan være mye mer erfaren enn deg. De er ofte positivt overkvalifisert for rollen du ber dem om å ta og det er avgjørende at du ikke ser på dette som et problem, men snarere en betydelig konstruktiv ressurs.

management for hire

Velg stilling og få svar umiddelbart

Vi leverer relevant kandidat innen 7-10 dager.

Artikkelen er skrevet av

Interim Norge logo favicon Apple retina

Interim Norge AS har lang erfaring med management for hire og interimledelse i Norge. Vi leverer en ny toppleder innen 10 dager. Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne på telefon: (+47) 951 16 398 eller fyll ut skjema for en uforpliktende samtale.

Søk på Interim Norge

Trenger du en midlertidig leder?

Vi leverer en toppleder innen 10 dager.
Ta kontakt for en uforpliktende samtale.