Søker du etter en midlertidig leder?

midlertidig leder

Hva er viktig for deg å vite når behovet for en interimleder oppstår?

Om du som toppleder, styremedlem eller eier er i ukjent farvann etter hjelp til å finne en interimleder som passer best for din virksomhet og behov, er det også viktig å være selektiv med hensyn til valg av leverandør når det gjelder interimledere.

Hvorfor er det viktig?

Det er viktig fordi det etter hvert finnes flere aktører som kanskje kan ha begrenset dybde- og breddeerfaring.

Vår anbefaling er at du søker etter et selskap som har vært involvert i flere hundre forespørsler, hvor det finnes lang og betydelig kompetanse og erfaring, både med toppledelse og interimledelse. Vær oppmerksom på om leverandøren du vurderer reflekter evnen til å kunne forstå det som er spesielt for din virksomhet. Nettopp på bakgrunn av dette, vil en slik leverandør være i stand til å identifisere fallgruver og komme med konstruktive operative løsninger.

I tillegg, legg merke til om de har innsikt og forstår de ulike behov for «vertikale» og «horisontale» interaksjoner; det komplekse, dynamiske og konstruktive samspillet som ofte kreves i virksomheten for å lykkes og oppnå gode resultater. Særlig viktig vil dette kunne være om virksomheten har utfordringer knyttet til topp- og linje-ledelsen. Det er også av stor betydning om leverandøren evner å følge opp sine interimledere som er ute i oppdrag. Selv om akkurat det burde være en selvfølge, er ikke det alltid virkeligheten.

Et annet viktig element, er også hvorvidt leverandøren reflekterer evne til kontinuerlig å søke ny kunnskap om det nå er nye krav/lover & reguleringer eller teknologiutviklingen og dens innvirkning på ulike bransjer. På bakgrunn av nettopp dette vil en god leverandør i større grad kunne være en viktig ressurs for interimledere som leies ut og følgelig din virksomhet. Slik som med hensyn til nye lover/reguleringer som den nye åpenhetsloven, ESG og formelle og uformelle krav om samfunnsansvar.

Dekke behov for interimledere på tvers av landegrenser

Ikke sjelden er det betydningsfullt, noen ganger en forutsetning, at leverandøren er formelt tilknyttet et internasjonalt nettverk. Dette siden normen for virksomheter og markeder er internasjonal aktivitet, enten ut eller inn til Norge. Et internasjonalt nettverk muliggjør å dekke behov for interimledere på tvers av landegrenser. Dessuten vil et internasjonalt nettverk ofte inkluderer de aller mest erfarne og profesjonelle management for hire leverandører internasjonalt, og kan følgelig være av stor betydning for din virksomhet.

Finne den riktige interimlederen

Det er ikke uten grunn at den samlede kompetansen for en profesjonell leverandør av interimledelse, inkludert å finne den riktige interimlederen for din virksomhet, ofte blir referert til å være vel så mye en kunstart som en profesjon. Det forutsetter lang og bred erfaring, god teft og innsikt nok til på kort tid å sette seg inn i virksomheters behov og utfordringer.

Partnerne i Interim Norge har jobbet med interimledelse i over 30 år til sammen. Kontakt oss gjerne hvis du har noen spørsmål.

Artikkelen er skrevet av

Bente Jannie Male

Bente har bred erfaring fra internasjonale virksomheter innen Med.tech. og farmasøytisk industri. Har du spørsmål? Kontakt meg gjerne på telefon  (+47) 951 16 398 eller fyll ut skjemaet for en uforpliktende samtale.

Søk på Interim Norge

Trenger du en midlertidig leder?

Vi leverer en toppleder innen 10 dager.
Ta kontakt for en uforpliktende samtale.