Syv gode grunner til å leie en interimleder

interimleder møte

Hva er en interimleder?

En interimleder er en innleid midlertidig leder som går inn i bedriften og fungerer operativt fra dag én. En interimleder ivaretar de daglige oppgavene og blir en del av ledelsen.

Når benyttes en interimleder?

Det kan være ulike årsaker til at en virksomhet trenger en interimleder. Behovet kan oppstå akutt dersom en ulykke, sykdom eller et dødsfall inntreffer, men også ved planlagte hendelser som permisjon, etterutdanning eller ved andre nødvendige endringer i virksomheten.

Det kan også bli nødvendig med en midlertidig leder dersom en virksomhet trenger å gjøre endringer, men ikke har den ekspertisen som skal til for å lykkes in-house. Mange virksomheter tyr til interne rokkeringer, eller ansetter en fra eget nettverk når en slik situasjon oppstår.

Dette er ofte ikke heldig da det kan føre til mye unødvendig støy innad i organisasjonen. Å leie en interimleder er en effektiv og god løsning for virksomheter som raskt trenger tilgang på operativ lederkraft samtidig som en slik løsning er fleksibel og forutsigbar.

Leie av interimleder – syv gode grunner

  1. Når du leier en interimleder får du en erfaren operativ leder som ofte er overkvalifisert i positiv forstand. Dette er en leder som raskt får et overblikk over utfordringene virksomheten står ovenfor og som kan sette i gang nødvendige tiltak umiddelbart.
  2. Interimledere er ikke konsulenter som bare kommer med råd. De er kompetente, operative ledere som får jobben gjort og gir virksomheten et løft på kort tid.
  3. Du unngår driftsforstyrrelser og øverste ledelse får ro til uforstyrret å gjennomføre en rekrutteringsprosess for å finne en mer permanent løsning.
  4. Du unngår interne rokkeringer som ofte kan føre til unødvendig støy. Dette gjør også at medarbeidere slipper å ha to stillinger samtidig, eller at enda flere ansatte må omdisponeres midlertidig.
  5. Interimledelse er en fleksibel og kostnadseffektiv løsning. Du betaler kun for den tiden lederen jobber, og slipper å tenke på etterlønn, pensjon, sykefravær, arbeidsgiveravgift, bonus og forsikringer.
  6. Interimlederen kan ikke si opp avtalen, mens du som kunde bare har én ukes oppsigelsestid.
  7. Din leverandør innen interimledelse finner en kandidat til din virksomhet innen 7-10 dager.

Ta gjerne kontakt med oss i Interim Norge når som helst for en uforpliktende samtale om interimledelse. Vi holder til i sentrale lokaler i Asker

Trenger din bedrift hjelp? Kontakt oss for en uforpliktende prat.

"*" obligatorisk felt

Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Artikkelen er skrevet av

Interim Norge logo favicon Apple retina

Interim Norge AS har lang erfaring med management for hire og interimledelse i Norge. Vi leverer en ny toppleder innen 10 dager. Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne på telefon: (+47) 951 16 398 eller fyll ut skjema for en uforpliktende samtale.

Søk på Interim Norge

Trenger du en midlertidig leder?

Vi leverer en toppleder innen 10 dager.
Ta kontakt for en uforpliktende samtale.