Arbeidskraft i norske bedrifter

businessmann frustrert

Hele 95% av norske bedrifter sliter med å skaffe kompetente ressurser.

Dette viser undersøkelser utført av Menon Economics.

Undersøkelsen vi viser til er gjennomført av Menon Economics på oppdrag fra Abelia og Norsk Venturekapitalforening (NVCA), og er laget for å dokumentere utfordringene og hindringene norske selskaper møter i vekstfasen. Her svarer norske vekstbedrifter at tilgang på kvalifisert arbeidskraft vurderes som den klart største begrensningen for videre ekspansjon. Nesten alle, 95 prosent, har forsøkt å rekruttere de siste seks månedene, men to av tre bedrifter opplever det som «vanskelig» eller «svært vanskelig» å rekruttere kompetent arbeidskraft. Konkurranse fra større og mer etablerte selskaper blir ofte trukket frem som en årsak til problemet. Men finnes det en måte å komme rundt dette?

Interimledelse som alternativ forretningsstrategi

Ikke alle virksomheter har behov for å ansette noen permanent, selv om det kanskje er slik situasjonen fremstår ved første øyekast. Utviklingen går i et høyt tempo og det virksomheten trenger i dag, er ikke nødvendigvis det den trenger om 6 måneder eller et år. Det er tidkrevende å finne den rette kandidaten til å hjelpe virksomheten videre. Når det viser seg å være så utfordrende å finne rett kandidat, som de norske vekstbedriftene hevder i undersøkelsen, kan dette føre til mye bortkastet tid som heller burde bli brukt på annen verdiskaping.

Er det en leder med en spesiell spisskompetanse virksomheten mangler, er det fullt mulig å leie inn en ekspert for en midlertidig periode. En interimleder er en høyt kvalifisert toppleder med dokumenterte resultater. Han eller hun går direkte inn i virksomheten og fokuserer på hva som er best for å oppnå det resultatet en ønsker å nå. De er ikke konsulenter som bare kommer med råd, men kompetente, operative ledere som får jobben gjort og gir virksomheten et løft.

Slik får du hjelp av en ekspert

Interim Norge har over tusen kvalifiserte interimledere i sin database som alle har en spisskompetanse innen sitt felt. De er eksperter på felter som omstilling, digitalisering, endring og nysatsinger. Kanskje kan en erfaren leders tidligere suksesser hjelpe din virksomhet til å vokse videre?

Les hele rapporten her

Er din bedrift i en situasjon som raskt trenger ny leder og eller forretningsstrategi?

Artikkelen er skrevet av

Interim Norge logo favicon Apple retina

Interim Norge AS har lang erfaring med management for hire og interimledelse i Norge. Vi leverer en ny toppleder innen 10 dager. Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne på telefon: (+47) 951 16 398 eller fyll ut skjema for en uforpliktende samtale.

Søk på Interim Norge

Trenger du en midlertidig leder?

Vi leverer en toppleder innen 10 dager.
Ta kontakt for en uforpliktende samtale.