Digitalisering av privat og offentlig sektor

digitalisering av privat og offentlig sektor

Interimledelse står foran noen utfordringer

Per Arne Evensen – Partner Interim Norge

Etter å ha lest regjeringens omfattende tiltaksplan for digitalisering av offentlig sektor frem til 2025, blir det tydelig for meg at vår bransje innen interimledelse står foran noen utfordringer. Både i det offentlige og private.

Det å bemanne en stadig økende mengde oppdrag krever ikke bare lang erfaring og god forståelse av kundens behov, men også en betydelig database med positivt overkvalifiserte toppledere, hvilket vi har.

Den digitale transformasjonen har skutt fart

Den digitale transformasjonen som gjennom 2020 har skutt fart, har imidlertid fått oss i Interim Norge til å måtte tenke nytt. Tradisjonelle ledere er gjerne noe eldre og på senior nivå, med en lang track record fra ulike lederstillinger i varierte deler av næringslivet. Kompetansen som nå etterspørres innehas i stor grad av yngre, IT-utdannede kandidater som på den ene siden har kortere ledererfaring men på den andre siden et oppdatert, innovativt og digitalt perspektiv som av og til kan være mangelvare hos den litt eldre garde. Derfor har deler av Interim Norges fokus dreid mot å supplere vår verktøykasse med et utvalgt knippe høyt kvalifiserte, men yngre kandidater. Disse har vi, med hell, plassert inn i virksomheter som har en stabil og god ledergruppe og som samtidig har selvinnsikt nok til å se at det kan være svært produktivt å slippe til denne type kompetanse på ledernivå – over en viss periode.

Senior ledererfaring kombinert med oppdatert digital kompetanse

Vi ser at selskaper som tar dette steget svært raskt oppnår en dynamikk internt som utvikler og utdanner på tvers av nivåer og gir energi til alle deler av organisasjonen. I begynnelsen kan det nok for mange føles litt som å slippe til en «urokråke», men det tar som oftest kort tid før alle ser at endringen dette medfører kun gir en mer effektiv, spennende og ikke minst trygg digital hverdag. Kombinasjonen av senior lederkompetanse og en midlertidig digital vitamininnsprøytning har i alle tilfeller jeg har erfart ledet til svært positive resultater. En interim ressurs i en periode på 6-12 mnd. vil kunne tilføre det som skal til for å legge en oppdatert strategi eller løse de overordnede digitale utfordringer de fleste organisasjoner møter i disse dager.

Alle trenger en «wingman» av og til

Villigheten til å leie inn en «wingman» for å fylle små men viktige kompetansehull er betydelig hos de lederne vi treffer og jobber for. De ser det naturligvis ikke som noe nederlag at en yngre, nytenkende og offensiv ressurs kan bidra både umiddelbart operativt og langsiktig strategisk når samfunnet beveger seg i hurtigtogsfart gjennom den digitale jungelen der stadig flere oppgaver blir transformert til ettall og nuller.

Gjennom hele covid perioden har vi i Interim Norge jobbet knallhardt for å få på plass et antall personer med kvalifikasjoner som dekker de aller fleste behov en ledergruppe måtte ha. Disse står klare til å ta tak i de mest komplekse utfordringer på kort varsel – gjerne innen 7-10 dager.

Ta kontakt for en uformell prat om interimledelse og digitalisering enten i det offentlige eller i det private. Vi holder til sentralt i Asker sentrum – kun 15 min togtur fra Oslo.

management for hire

Velg stilling og få svar umiddelbart

Vi leverer relevant kandidat innen 7-10 dager.

Artikkelen er skrevet av

Interim Norge logo favicon Apple retina

Interim Norge AS har lang erfaring med management for hire og interimledelse i Norge. Vi leverer en ny toppleder innen 10 dager. Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne på telefon: (+47) 951 16 398 eller fyll ut skjema for en uforpliktende samtale.

Søk på Interim Norge

Trenger du en midlertidig leder?

Vi leverer en toppleder innen 10 dager.
Ta kontakt for en uforpliktende samtale.