Management for Hire

Management for Hire

Management for hire – Et felles begrep for interimledelse.

Management for hire gir deg høy avkastning, objektivitet og fullt fokus på resultater.

Når jeg nå sitter her på mitt hjemmekontor, et gjestesoverom, har jeg tid til å reflektere over de siste ukenes sjokkartede situasjon og forandringene denne epidemien påfører en hel verden.

Jeg anser meg selv som veldig heldig for at jeg i det heletatt har dette gjesterommet, et trygt hjem og ikke minst at min familie har helsen i behold. I tillegg har jeg en rask internettlinje og digitalt utstyr som tillater meg å jobbe, samt møte hvem jeg vil, når jeg vil. Vi er anbefalt å fortsatt jobbe hjemmefra, og jeg gjør det naturligvis for å minimere trykket på helsevesenet og gi mitt bidrag for å få kontroll på denne situasjonen.

Interimledere er «næringslivets hjelpearbeidere»

Mine kollegaer og jeg forsøker alltid å tilpasse oss ulike situasjoner og scenarioer når vi jobber sammen med våre høyt kompetente interimledere på kundenes frontlinje. Disse interimlederne fungerer som «næringslivets hjelpearbeidere» og tar tøffe og viktige beslutninger for å sørge for et godt resultat når et selskap er i en vanskelig situasjon.

Mange kontakter oss i disse dager for å vite mer om hva en interimleder egentlig er. Vi definerer en interimleder som en høyt kvalifisert, «hands-on», fleksibel og tilpasningsdyktig leder. Ja, man kan også kalle det «management for hire» da deres oppgaver i stor grad er fleksible. Men i tillegg til dette handler interimledelse om kostnadseffektive løsninger for bedrifter som har behov for rask mobilisering av en spesialkompetanse som må til for å sikre et optimalt resultat. Og i tillegg begrense potensiell økonomisk skade.

Management for hire gir høy avkastning

Interimledelse gir høy avkastning, objektivitet og fokus på resultater. En interimleder tar eierskap, støtter forretningskritiske beslutningstakere og funksjoner, hvilket igjen øker verdien på investeringen man gjør ved en slik midlertidig ansettelse. En styreleder i en mellomstor bedrift uttalte følgende om interimledelse: «Vår interimleder tilfører betydelig og viktig kompetanse for å styre vår bedrift på en bærekraftig måte i en verden som blir stadig mer uforutsigbar». Dette var lenge før Covid-19 traff verden med brutale konsekvenser, og har nå dessverre enda større relevans.

Jeg mottar stadig tilbud om ulike podcaster, webinarer og kurs om kriseledelse som kunne fylt dagene mine. Jeg har imidlertid valgt med omhu om enn med stor interesse. Vi i Interim Norge har naturlig nok også mye fokus på denne formen for ledelse og jobber for å støtte en rekke selskaper med våre velkvalifiserte interimledere. Når en krise inntreffer er rask forandring og tydelig lederskap avgjørende for å opprettholde strategi og daglig drift. Interimledelse er i mange situasjoner den beste måten å sikre dette på. Vil du vite mer om interimledelse, kan du lese mer her, interimledelse

Litt om forskjellen på interimledelse og management for hire

Management for hire, interimleder og midlertidig leder er tre begreper som handler om å leie inn kompetanse til å utføre et oppdrag. Allikevel er det noen viktige forskjeller du bør vite om. Les mer om forskjellen på interimledelse og management for hire.

management for hire

Velg stilling og få svar umiddelbart

Vi leverer relevant kandidat innen 7-10 dager.

Artikkelen er skrevet av

Interim Norge logo favicon Apple retina

Interim Norge AS har lang erfaring med management for hire og interimledelse i Norge. Vi leverer en ny toppleder innen 10 dager. Har du spørsmål? Kontakt oss gjerne på telefon: (+47) 951 16 398 eller fyll ut skjema for en uforpliktende samtale.

Søk på Interim Norge

Trenger du en midlertidig leder?

Vi leverer en toppleder innen 10 dager.
Ta kontakt for en uforpliktende samtale.